Køb billet ON-LINE

Warszawa

Warszawa

En dynamisk europæisk storby, hvis vartegn - ud over den rige historie og de usædvanlige monumenter - er dens åbne indbyggere, floden Wisła og det enestående køkken. Den polske hovedstad er en by, der hele tiden ændrer sig, og som man opdager på ny med hver ny ankomst.

Den gamle bydel: det er her, Warszawas hjerte banker

Den gamle bydel: det er her, Warszawas hjerte banker

Der er ikke noget bedre sted at begynde at udforske Warszawa end den 700 år gamle gamle bydel, som efter Anden Verdenskrig blev genopbygget (bl.a. på grundlag af Canalettos malerier) så detaljeret, at den blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv. I dag imponerer den gamle bydel med sin intimitet, unikke atmosfære og arkitektoniske detaljer, og den er særlig charmerende, når mørket falder på. Det centrale sted i den gamle bydel er markedspladsen, som om sommeren fyldes med caféhaver og flanører og bliver et af de mest populære steder i hovedstaden. I midten står statuen af Warszawas Havfrue, et symbol på byen. I elleve bygninger omkring pladsen er indrettet af Warszawas museum, som bruger historiske genstande til at fortælle historien om byen og dens indbyggere.

Langs den kongelige rute

Warszawa har været hjemsted for de polske herskere i århundreder. Det fremgår af de imponerende historiske bygninger langs kongeruten: præsidentpaladset, ministeriet for kultur og kunst, akademiet for de smukke kunstarter, Warszawa Universitet og kongernes elegante residenser. Et af dem er det kongelige slot, hvor de polske herskere har siddet siden det 16. århundrede, og hvor du kan se kongelige insignier og troner samt malerier af berømte malere, herunder Rembrandt, Canaletto og Matejko. I nærheden ligger Sigismundssøjlen, det mest berømte monument i Polen - Warszawas indbyggere og turister strømmer til den. En anden kongelig residens på ruten er paladset på øen, der ligger i den kongelige Łazienki Park. Indenfor kan du se malerier fra Stanisław August Poniatowskis samling, den sidste konge af Polen.

Langs den kongelige rute
Spor af nyere historie - Kultur- og videnskabspaladset

Spor af nyere historie - Kultur- og videnskabspaladset

I centrum af Warszawa ligger det socialistiske realistiske kultur- og videnskabspalads, som er et moderne ikon for byen. I bygningen, der er synlig fra næsten alle hjørner af hovedstaden, er der teatre, biografer, museer, caféer og det vigtigste turistinformationspunkt. Fra udsigtsterrassen på 30. etage kan du se Warszawas panorama, herunder de spektakulære skyskrabere og begge bredder af floden Vistula. I socialistisk realistisk stil blev der efter Anden Verdenskrig bygget monumenter, bygninger til offentlige institutioner og endda hele gadepartier i Polen, f.eks. MDM, der dækker området omkring Konstytucji-pladsen, og Muranów-byggeriet, som blev bygget på murbrokkerne fra ghettoen.

I fodsporene på den nyere historie - Museum for de polske jøders historie

En turistrute går gennem det tidligere jødiske kvarter, herunder multimediemuseet for de polske jøders historie POLIN, Umschlagplatz (stedet for den ikke-eksisterende jernbanerampe, hvorfra tyskerne transporterede Warszawas jøder til Treblinka), et fragment af muren, der adskilte ghettoen fra den "ariske side", og tavler, der er bygget ind i fortovet for at markere grænserne.

I fodsporene på den nyere historie - Museum for de polske jøders historie
På sporet af den nyere historie - museet om Warszawas opstandelse

På sporet af den nyere historie - museet om Warszawas opstandelse

Det interaktive museum om Warszawas opstandelse vidner også om byens rige og dramatiske historie. Den dokumenterer borgernes heroiske kamp mod besættelsesstyrkerne under Anden Verdenskrig, som varede 63 dage. De tragiske begivenheder i 1944 ændrede for altid hovedstadens ansigt og påvirkede dens moderne karakter.

Ved floden Vistula (Wisła)

På floden Wisła i Warszawa kan man tage en pause fra byens travlhed. Rene og velholdte strande tiltrækker sportsentusiaster og elskere af doven afslapning, mens Wisła-boulevards med cykelstier, udsigtsterrasser, mini-strande og flodparadiser tiltrækker beboere og turister i alle aldre. I sommerweekenderne er Vistula Multimedia Fountain Park vært for spektakulære lasershows inspireret af Warszawa-legender: om Wars og Sawa, Basilisk og Warszawa-havfruen.

Ved floden Vistula (Wisła)

Kontakt - Individuelle kunder

Kontakt - Cargo kunder