Køb billet ON-LINE

Szczecin

Szczecin

Byens tre store, stjerneformede pladser er udformet efter den franske hovedstad. Deres layout afspejler pyramidernes placering i Giza i forhold til Nilen og stjernebilledet Orion i forhold til Mælkevejen. Og dette er kun begyndelsen på attraktionerne...

Szczecin ligger ikke ved havet, selv om mange turister forventer det fra en by i Vestpommern, som har 185 km kystlinje! Byen er dog delt i to dele af Oder. Dens majestætiske skønhed kan bedst beundres fra terrasserne på Wały Chrobrego (Chrobry-dæmningen), men man kan også tage på en sejltur, f.eks. til vraget af det 90 meter lange jernbeton-tankskib "Ulrich Finsterwalder", der blev sænket under den sidste krig på Dąbie-søen. Det er det fjerdestørste indlandsreservoir i Polen. Der er en strand og et badeland, ligesom Głębokie-, Dziewoklicz- og Miedwie-søerne, som også ligger inden for byens grænser.

Omkring vandet – must see

Omkring vandet – must see

Stettins Venedig venter på romantikere. Du kan komme til den ved at benytte tilbuddet om kommunale kanoture, men du kan også komme til den til fods fra Kolumba Street 88/89 - via en lille bro til Jaskółcza-øen. Murstensfacaderne på bygningerne, der afspejler sig i Oder, og bygningerne på den tidligere alkohol- og gærfabrik fra det 19. århundrede giver associationer til en italiensk by på øer.

Łasztownia

Flodøen Łasztownia, hvis navn betyder et sted, hvor man i havnebyer lossede og lastede varer på skibe eller smed ballast, vrimler med nyt liv. Et symbol på den tid er de historiske traner på den gamle kaj - oplyst om natten ligner de forhistoriske væsner, deraf deres uofficielle navn "traner". På afstand kan man også se masten på fragtskibet SS General Cargo. Kaptajn K. Maciejewicz, som før ophugningen i 1985 var opkaldt efter "kaptajnernes kaptajn" på det store sejlskib Konstanty Matyjewicz - Maciejewicz, men før det sejlede det under andre navne og flag. Fodgængere, joggere, cyklister, men også fiskere tiltrækkes af den nye boulevard med de stemningsfulde caféer på siderne og bådene, der ligger ved vandet, samt af kulturcentret i Euroregionens gamle slagteri [Stara Rzeźnia].

Łasztownia
Jezioro Szmaragdowe - Emerald Lake

Jezioro Szmaragdowe - Emerald Lake

Det ligger i Zdroje-distriktet og lever op til sit navn. Den ligger i Bukowa Forest Landscape Park og blev skabt i udgravningerne af en tidligere kridtmine - fragmenter af mineudstyr ligger stadig på bunden. Omgivelserne omkring søen er et fristed for mange beskyttede dyrearter, herunder flagermus, der overvintrer i nærliggende bunkere og underjordiske tunneller.

Byens historiske sti

En god måde at lære Szczecin at kende er byens turistrute. Den er bl.a. kendetegnet ved:

M. Karłowicz Philharmonic Hall i form af et isbjerg, de pommerske hertugers slot, Solidaritetspladsen, der minder os om, at Szczecin var den første, der underskrev august-aftalerne fra 1980 før Gdańsk, museet fra Center for Dialog om gennembrud med en udstilling om byens efterkrigshistorie, St. James's Cathedral, Royal Gate, Port Gate eller fødestederne for to senere russiske zarinder - Katarina den Store og Maria Fjodorovna.

Byens historiske sti
Nationalmuseet

Nationalmuseet

Nationalmuseet i Szczecin udfører sin opgave med at "opbygge Vestpommerns og dets indbyggeres regionale, nationale og europæiske identitet i en ånd af multikulturel, grænseoverskridende dialog og samarbejde" gennem sine afdelinger, herunder Museet for Regionale Traditioner.

Museum for teknologi og kommunikation

Udstillingen på museet for teknologi og kommunikation minder om, hvordan de køretøjer, der blev produceret i Szczecin, så ud, og hvordan de bevægede sig: førkrigscykler og Stoewer-biler, den uforglemmelige motorcykel Junak eller prototypen af personbilen "Smyk".

Museum for teknologi og kommunikation

Kontakt - Individuelle kunder

Kontakt - Cargo kunder