Køb billet ON-LINE

Świnoujście

Świnoujście

Świnoujście er den vestligste by i Polen med en havneby, gashavn og badeby. Den ligger ved kysten i provinsen Vestpommern og grænser mod vest op til Tyskland. Byen har også status som kursted. Świnoujście har over 40.000 indbyggere. På grund af sin beliggenhed ved havet og tæt på statsgrænsen er det et meget attraktivt turist- og kursted. Nedenfor er de 10 mest interessante seværdigheder i og omkring Świnoujście. Rækkefølgen af de anførte steder er tilfældig.

Den kommunale strand i Świnoujście

Den kommunale strand i Świnoujście

Hvis der er et hav, må der også være en strand. Obligatorisk. Ud over sandet har vi en vidunderlig udsigt, hvor vi kan beundre skibe, der kommer ind og ud af havnen eller gashavnen. Man kan også tage en længere tur langs kysten til Tyskland. Stranden bliver som regel ofte rengjort i løbet af sæsonen, så den er ikke meget snavset. Desuden kan man finde en masse flotte, ubeskadigede skaller på den, som du kan tage med dig som en souvenir fra din ferie.

Promenade

Ligesom i det nærliggende Międzyzdroje er der også en strandpromenade i Świnoujście. Kun at der på denne ikke er nogen mulighed for berømmelse som på den anden, som er her færre mennesker. Derfor har promenaden i Świnoujście et meget mindre publikum og mere plads. Langs promenaden er der mange restauranter og servicevirksomheder. I højsæsonen er der desuden ofte mindre arrangementer - f.eks. mini-koncerter. Et meget anbefalelsesværdigt sted til en gåtur med familien på en solrig sommerdag.

Promenade
Fyrtårnet Swinoujscie

Fyrtårnet Swinoujscie

Hvis vi har en by, et hav og en havn, så må der også være et fyrtårn. Derfor er der også en i Świnoujście. Det er det højeste fyrtårn ved Østersøen. Dens højde er 68 meter. For at komme ind på observationsdækket skal man overvinde mere end 300 trapper. Det blev bygget i 1858. Der er en permanent udstilling om fyrtårne og søredningstjenester.

Det vestlige artillerifort

Fortet blev bygget mellem 1843 og 1863 og er blevet udvidet og moderniseret mange gange siden da. Efter afslutningen af Anden Verdenskrig var den sovjetiske hær stationeret her indtil 1962. Den blev bygget af preusserne for at beskytte havnebyen. Et meget stort område at udforske, der er velegnet til hele familien, selv om det er bedre at undgå at bruge en barnevogn på grund af terrænet.

Det vestlige artillerifort
Den underjordiske by på øen Wolin

Den underjordiske by på øen Wolin

Det ligger mellem stranden og jernbanestationen Świnoujście-Przytór. Derfor er der ingen problemer med kommunikationen til dette interessante og attraktive sted. De nuværende bygninger er for det meste rester af det tyske kystartilleri (1939 - 1945). Efter Anden Verdenskrig, fra 1945 til 2013, husede det Backup-kommandopost for de højere militære myndigheder i den polske hær. Samtidig var det også hjemsted for kommandanten for den 8. kystbeskyttelsesflottille. Pr. 31. december 2013, altså for relativt nylig, blev bygningen overdraget til museet for kystforsvaret i Świnoujście og stillet til rådighed for turister som en attraktion.

Bølgebrydere og Stawa Młyny

De blev bygget i begyndelsen af det 19. århundrede sammen med mølledammen (Stawa Młyny), som tjente (og stadig tjener) som navigationsskilt. Det er interessant, at dette skilt er lavet i form af en vindmølle, og at det er mere end 1.400 meter langt ud i Østersøen.

Bølgebrydere og Stawa Młyny
Zdrojowy Park i Świnoujście

Zdrojowy Park i Świnoujście

Da Świnoujście har status som et kursted, kan vi finde en kurpark der. Den blev bygget i det 19. århundrede efter et design af Peter Joseph Lene, som bl.a. var designer af de kongelige haver i Potsdam og Berlin. Det meste af den vegetation, vi finder der, stammer fra Middelhavsområdet. I midten af parken finder du et træ, der er over 150 år gammelt. Den allestedsnærværende grønne natur vil imponere alle. Så det er værd at gå en tur i kurparken for at forbedre dit velbefindende.

Kontakt - Individuelle kunder

Kontakt - Cargo kunder