Køb billet ON-LINE

Kołobrzeg

Kołobrzeg

Kołobrzeg er en af de mest populære polske badebyer. Hvert år kommer mange turister fra Polen og udlandet hertil. En af de største attraktioner i denne by er uden tvivl dens beliggenhed ved havet. Men hvad gør man, når vejret ikke er godt? Her er en liste over seværdigheder, som er værd at se i Kołobrzeg.

Pier

Pier

Pieren ligger i spadistriktet, ved siden af Bałtyk-sanatoriet. Den første pier, som var begyndelsen til den nuværende mole, blev bygget i 1881. Konstruktionen var af træ, og for enden af den var der en marina for sejlskibe. Desværre blev denne bygning ødelagt under Anden Verdenskrig. I 1971 blev der åbnet en ny mole. Konstruktionen er 220 meter lang og 9 meter bred. For enden er der nu en marina for krydstogtskibe. I 2014 blev anlægget renoveret. Blandt andet dukkede der imponerende farvede lysbelysninger op.

Fyrtårnet

Fyrtårnet i Kołobrzeg blev tændt første gang i 1666. Den blev tændt med jævne mellemrum, kun når der var planlagt skibsanløb. 200 år senere blev fyrtårnet tændt permanent. Dengang blev der anvendt en fresnel-lampe til rapsolie. I 1899 blev fyrtårnet forhøjet med et tårn af mursten. Fyrtårnet blev fuldstændig ødelagt under Anden Verdenskrig, men blev hurtigt genopbygget. I dag er tårnet 26 meter højt, og fra toppen kan du nyde en panoramaudsigt over Østersøen og havnen.

Fyrtårnet
Museum for polske våben

Museum for polske våben

Museet blev oprettet i 1963 og har ligger i det historiske Braunschweig-palads og i bygningen i Gierczak-gade 5. Samlingerne omfatter bl.a. kanontønder, samlinger af våben fra middelalderen som f.eks. kantvåben, snitvåben, kastvåben og skydevåben. Man kan beundre udstillinger med forbindelse til krigsførelse til søs fra det 17. århundrede - et skibskompas, ankre, våben af svensk, polsk, øst- og vesteuropæisk oprindelse. Den største samling af uniformer i Polen er også udstillet. Der er også udstillet kopier af kampvogne, pansrede køretøjer og flyvemaskiner.

Havnebyen

Havnen er beskyttet af to bølgebrydere og har 5 bassiner. Den største af dem er fiskebassinet. Havnen i Kolobrzeg er kendt for den største torskefangst i Polen. Der er også et lystbassin, som er et fantastisk sted til vandreture. Her afholdes der også ofte kulturelle arrangementer. Fra havnen er der også krydstogtskibe til udflugter på havet og til Bornholm.

Havnebyen
Katedral

Katedral

Kirken stammer fra det 14. århundrede og blev bygget i gotisk stil. På grund af de mange krigsskader er der ikke bevaret mange monumenter i den. De mest værdifulde elementer er: en syvgrenet lysestage fra 1327, en døbefont fra 1355, tre træaltre fra det 15. og 16. århundrede, et relief "Den sidste nadver". Man kan også beundre de mange malerier og krucifikser. En anden fordel er muligheden for at klatre op i kirketårnet og beundre byens panorama.

Rådhus

Rådhuset blev bygget i 1829-32 efter et udkast af Karl Schinkler. Denne nygotiske bygning ligner en middelalderlig befæstet borg i sit udseende. Derudover er den dekoreret med tårne, og i midten er der Polens og Kołobrzegs våbenskjolde. Blandt bygningens søjler er der en søjle fra det 16. århundrede, kaldet Adebars søjle, hvor der på hovedet er en maske, der er kendt fra legenderne om Kołobrzegs rådmand.

Rådhus
Monumentet for Polens bryllup til havet

Monumentet for Polens bryllup til havet

Monumentet er placeret i Żeromski Park på Jan Szymanowski Boulevard og mindes ceremonien for Polens bryllup med havet den 18. marts 1945. Den første vielseshandling fandt sted den 10. og 11. februar 1920 i Puck. Senere i marts 1945 i Kołobrzeg og Mrzeżyno.

Kontakt - Individuelle kunder

Kontakt - Cargo kunder