Køb billet ON-LINE

Gdańsk

Gdańsk

En stad med över 1000 års historia, Polens sjöfarts knutpunkt och en av Östersjöns största hamnar. Det är en unik storstad som alltid har varit fylld av frihetens och modets anda. Det latinska talesättet "Nec Temere, Nec Timide", som är Neptunus stads motto, återspeglar bäst karaktären hos den här staden som en gång var Hansastad. Det är ett tidlöst motto som borde vägleda var och en av oss: Var modig, men hänsynsfull.

Vugge for frihed og Solidarność

Vugge for frihed og Solidarność

Tre 42 meter høje kors med ankre - Monumentet for de faldne skibsværftsarbejdere fra 1970 - står på Solidaritetspladsen og støder op til det europæiske solidaritetscenter / European Solidarity Center (Europejskie Centrum Solidarności), et interaktivt museum, der fortæller historien om polakkernes frihedsønsker. Det er en historie om kampen mod det kommunistiske regime, om håb og ofre fra nationer, der var fanget bag jerntæppet. Endelig er det en historie om den glorværdige sejr, som de i sidste ende vandt, og som ændrede deres egen og verdens skæbne. Lige ved siden af, i august 1980, begyndte den berømte strejke på skibsværftet i Gdańsk, som snart "satte ild" til hele Polen og tvang de kommunistiske myndigheder til at gøre mange indrømmelser, herunder at legalisere Solidaritets fagforening. Indbyggerne i Gdansk har altid været modige, stolte af deres by og værdsat uafhængighed.

Museum for Anden Verdenskrig

For ikke så længe siden berigede museet det allerede store uddannelses- og turisttilbud i Gdańsk, det indeholder en af ​​de største udstillinger i verden om denne blodige konflikt. Hovedudstillingen er placeret 14 meter under jorden og fortæller historien om bl.a. heltene fra Westerplatte og det polske postkontor i Gdańsk, som var de første til at yde heroisk modstand mod de nazistiske angribere. På museet vil vi lære om denne forfærdelige fra mange nationers og mange regioners perspektiv.

Museum for Anden Verdenskrig
Kongeruten - Hovedbyen

Kongeruten - Hovedbyen

Den vigtigste destination for turister fra Polen og hele verden er hovedbyen, den mest berømte historiske del af Gdansk. Den flersprogede skare beundrer den ikoniske udsigt over Motlawa-floden, hvor turistskibe fortøjer omgivet fra alle sider af byhuse ved havnefronten og den genopbyggede Granary Island. Det er her, grupper beundrer et af Gdańsks ikoner - Kranen, Europas største middelalderlige havnekran, som nu er en del af museet.

Kongeruten - Długi Targ, Neptuns springvand

Turister, der passerer gennem den grønne port (Zielona Brama), der er opretholdt i hollandsk manierisme-stil, til Długi Targ (det lange marked), kan beundre den kongelige rute, som består af snesevis af byhuse, omhyggeligt genopbygget efter krigen. Rådhustårnet rejser sig majestætisk over Ruten - det vækker uvægerligt beundring og glæde. Ligesom Neptuns springvand, Det Gyldne Byhus og Artus Court, der ligger i nærheden. Det er værd at tilføje, at sidstnævnte er det sted, hvor der under stjerne-palmehvælvingen, blandt malerier og statuer, blev serveret den første Gdansk-øl, afholdt maskerader, blev oprettet forskellige broderskaber, afholdt retsmøder og modtog monarker.

Kongeruten - Długi Targ, Neptuns springvand
Kongeruten - Dwór Artusa [Artus Court]

Kongeruten - Dwór Artusa [Artus Court]

Artus Court er en integreret del af den førnævnte Kongerute. Den begyndte med Wyżynna- og Złota-portene, hvorigennem triumfale indgange til byen fandt sted. Derefter gik processionen langs Długa-gade for at nå Długi Targ. I dag er hele denne strækning en smuk, farverig og levende promenade.

Kongeruten - Bazylika Konkatedralna Wniebowzięcia NMP [Domkirken]

I stueetagen i byhuse langs den kongelige vej er der mange stemningsfulde lokaler - børnenes favorit er f.eks. Ciu Ciu Ciu Candy Manufaktura i Długa-gaden. Et eksempel på murstensgotik, der er karakteristisk for Østersøkysten, er domkirken of the Assumption of the Blessed Virgin Mary med sit massive klokketårn. Indenfor findes bl.a. den gotiske statue af den smukke Madonna af Gdansk, Pietàen og det fem meter høje alter for den hellige Jomfru Marias kroning, mens terrassen på toppen af det 82 meter høje tårn i godt vejr giver en vidunderlig udsigt.

Kongeruten - Bazylika Konkatedralna Wniebowzięcia NMP [Domkirken]
Kongeruten - Ravmuseet, Shakespeareteatret

Kongeruten - Ravmuseet, Shakespeareteatret

Karakteristisk for det historiske centrum af Gdansk er også lobbyer, dvs. terrasser med trapper der fører til dem og nedgange til kældrene. Foran dem er der mange boder, der sælger souvenirs, som tiltrækker øjet, herunder produkter af rav, som er en ægte skat fra Gdansk. Når du går rundt i hovedbyen, er det også værd at besøge ravmuseet og det i landet enestående Gdańsk Shakespeareteatret med sit åbne tag og sin berømte Shakespeare Festival.

Kontakt - Individuelle kunder

Kontakt - Cargo kunder